Υλικά:
Για 4 – 6 άτομα
1 κιλό πατάτες
100 γραμμάρια λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
3- 4 αυγά
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι (τριμμένο)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Συνταγή για πεντανόστιμους πατατοκεφτέδες με βουτυρένια υφή Flora!
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το Flora, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν το μείγμα δεν πλάθεται εύκολα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το ξαναζυμώνουμε. Βάζουμε μπόλικο αλεύρι σε ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να χρυσίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.
Προετοιμασία: 1 ώρα
Αναμονή: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 10 – 12 λεπτά
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)