Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
7 κουταλιές της σούπας κρυσταλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Εκτέλεση:
Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα για να εντυπωσιάσετε όλη την παρέα!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και μια – μία κουταλιά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνετε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν στέκεται.
Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στη λαδόκολλα ροζέτες σε σχήμα δεντράκι σε απόσταση 2 – 3 εκατοστών.
Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες. Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τις φυλάξτε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.