Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 ασπράδια αυγών
1/4 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο
100 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
250 γραμμάρια ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό βουτήματα ινδοκάρυδου για όλη την οικογένεια
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμόριο μέχρι να έχετε μια παχιά μαρέγκα. Αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη λίγη- λίγη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά απαλά, με μια σπάτουλα, μέσα στη μαρέγκα. Στη συνέχεια γεμίζετε ένα κορνέ με το μείγμα και κάνετε ροζέτες σε ταψί με λαδόκολλα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουτάλι του παγωτού δίνοντας κυκλικό σχήμα Διακοσμούμε με ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο ή κεράσι γλασέ. Έψησα στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.