Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 συσκευασία κατεψυγμένες αγκινάρες καρδιές
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Καθαρίζουµε τις αγκινάρες και τις ρίχνουµε σε λεκάνη µε νερό, αλάτι, λεµόνι και λίγο αλεύρι για να µη µαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι, τον πελτέ της ντομάτας, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες με την πιπεριά Φλωρίνης.
Τις σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.