Υλικά:
Για 8 άτομα
Για τη κοτόπιτα
2 φύλλα σφολιάτας
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
1 καρότο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
Μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1/2 κιλό γάλα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μια λαχταριστή κοτόπιτα με πλούσια σε υφή με γευστικό συνδυασμό κοτόπουλου, μπεσαμέλ και τυριών
Ζητάμε από το χασάπη να μας καθαρίσει το κοτόπουλο ή το καθαρίζουμε εμείς. Διαφορετικά προτιμήστε φιλέτα στήθος κοτόπουλου που δεν χρειάζονται ξεκοκάλισμα.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ρυθμίζοντας τη φωτιά σε χαμηλή ένταση ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, να ζεσταθεί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ το βρασμένο κοτόπουλο μαζί με τον αρακά, καρότο και την κεφαλογραβριέρα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά.