Cheesecake με γιαούρτι και μαρμελάδα ρόδι

by sidagi.gr
599 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)

Για τη γέμιση
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
4 συσκευασίες τυρί κρέμα των 250 γραμμαρίων η κάθεμια
1 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη μαρμελάδα ρόδι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 λεμόνια τον χυμό τους
4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
Τα σπόρια από 2 ρόδια

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά δροσερό cheesecake με γιαούρτι και επικάλυψη από σιροπιαστό ρόδι

Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Διαλέγουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 28 εκ. Βουτυρώστε τη φόρμα με λίγο βούτυρο και απλώστε τη βάση σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Στη συνέχεια ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση
Τοποθετήστε ζελατίνη και 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό σε ένα μπολ. Αφήστε το για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι, ξύνοντας τις πλευρές, ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Σε ένα μπρίκι ρίχνετε τη ζελατίνη με το κρύο νερό και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και ρευστοποιηθεί η ζελατίνη περίπου 2 λεπτά.

Αφαιρέστε το από το μπρίκι.
Με το μίξερ να δουλεύει το μείγμα ρίχνετε τη ζελατίνη και  ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί καλά. Χύστε το μείγμα στη βάση. Κάλυψη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 6 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Το cheesecake διατηρείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ημέρες.

Για τη μαρμελάδα ρόδι
Αρχικά, ρίχνουμε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβουμε το ρόδι στα δύο και τα βάζουμε στο μπολ, το αφήνουμε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάμε με τα δάχτυλα μα τη σκληρή φλούδα του ροδιού.
Αφού το καθαρίσουμε όλο, πετάμε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ μας και στραγγίζουμε το ρόδι.

Στη συνέχεια και αφού έχουμε καθαρίσει το ρόδι μας ζουλάμε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό. Βράζουμε τον χυμό σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.

Βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά πριν τη χύσουμε στο παγωμένο cheesecake.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα