Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κοτόπουλο περίπου 1 ½ κιλό
½ κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζουμερό και λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Πλένουμε τις μπάμιες και τις καθαρίζουμε. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε σκεύος ή στο νεροχύτη για να μείνουν για μια ώρα μέσα σε ξίδι.Παράλληλα τις αλατίζουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες,αν δεν έχουμε ζητήσει από το χασάπη να το κάνει.
Το αλατοπιπερώνουμε και αφού ζεστάνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο,το βάζουμε μέσα να σοταριστεί.
Στη ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αν θέλουμε μπορούμε να τον φτιάξουμε οι ίδιοι τρίβοντας φρέσκες ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη ή χτυπώντας φρέσκες ντομάτες στο μπλέντερ.
Βάζουμε και 1 κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράζει για 60 λεπτά περίπου.
Στο σημείο αυτό ξεπλένουμε τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα όχι σε αυτή που χρησιμοποιήσαμε για το κοτόπουλο τις σοτάρουμε και αυτές με το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και λίγο ζεστό νερό και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο και γύρω από αυτό τοποθετούμε τις μπάμιες.