Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την κερασόπιτα
20 γραμμάρια φουντούκια, ανάλατα, τριμμένα σε σκόνη
20 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια ζάχαρη
450 γραμμάρια κεράσια με το κουκούτσι τους
50 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
45 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
500 γραμμάρια παγωτό Carte D’Or Καϊμάκι
Εκτέλεση:
Δροσερό γλύκισμα για όλες τις ώρες
Για την κερασόπιτα
Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με 20 γραμμάρια βούτυρο, το πασπαλίζουμε με 20 γραμμάρια ζάχαρη και απλώνουμε από πάνω τα κεράσια, ομοιόμορφα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει σχεδόν καστανό. Αναμειγνύουμε το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Σχηματίζουμε ένα λακκάκι και ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λεπτά. Για τα ψίχουλα φουντουκιού, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί τρίβοντάς τα με τα δάχτυλά.
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Διακοσμούμε το γλυκό με μερικά ωμά κεράσια.
Για το σερβίρισμα
Κόβετε την κερασόπιτα σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό Carte D’Or Καϊμάκι.