Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι
½ κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1συσκευασία πέννες ολικής άλεσης
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο γεύμα για όλες τις ώρες
Λαχταριστό και εύκολο γεύμα για όλες τις ώρες Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα χοντροκόβετε. Στη συνέχεια αραδιάζετε τα σπαράγγια, πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι, την καστανή ζάχαρη και λίγο μαύρο πιπέρι ζεσταίνετε σε χαμηλή εστία για 5 -7 λεπτά.
Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στραγγίζετε και ρίχνετε τις πέννες στο κατσαρολάκι με το μπαλσάμικο. Προσθέστε και τα σπαράγγια, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με παρμεζάνα τριμμένη.