Νηστίσιμος μουσακάς

by sidagi.gr
2,6K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τον μουσακά
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
350 γραμμάρια μανιτάρια φρέκα χοντροκομμένα
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1/2 κούπα πελτέ ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 ξυλάκια κανέλας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γαλέττα
αλάτι και πιπέρι

Για την μπεσαμέλ με πατάτα
4 πατάτες βρασμένες πολτοποιημένες
1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
5 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε λαχταριστό και ζουμερό μουσακά για το μεσημεριανό σας

Για τον μουσακά
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες, βάζουμε σε κρύο νερό με αλάτι, για να φύγει η πικρίλα τους.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε να φύγουν τα υγρά.
Τις τηγανίζουμε σε λάδι ελαφρά και τις τοποθετούμε σε στραγγιστήρι για να βγάλουν το λάδι τους.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε να στραγγίσουν.
Καβουρδίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το ξύλο της κανέλας.

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές γαλέτα.

Για την μπεσαμέλ με πατάτα
Χτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι και τις πολτοποιημένες πατάτες. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν, όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα