Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
Μερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Λίγο χυμό λεμόνι
Λίγη μουστάρδα
Φέτα τριμμένη
Ρίγανη
Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Η συνταγή είναι από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του restaurant Ακρογιάλι
Η συνταγή είναι από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του restaurant Ακρογιάλι
Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες τους. Ρίχνουμε σ’ ένα σαγανάκι το λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το λεμόνι και τα βράζουμε ελάχιστα, ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό λεμόνι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό και ρίγανη.
Tip:
Το μυστικό είναι να φτιάξετε το σαγανάκι με μύδια από την Ολυμπιάδα. Είναι τα καλύτερα της Ελλάδας – νόστιμα, μεγάλα, καθαρά, υγιή! Αυτό συμβαίνει γιατί ο ποταμός Στρυμώνας εκβάλλει στο Στρυμονικό κόλπο, στην άκρη του οποίου βρίσκεται η Ολυμπιάδα, με αποτέλεσμα να συμβάλει στη διαμόρφωση συνθηκών παραγωγής των ονομαστών «Μυδιών Ολυμπιάδας».
Οι κάτοικοι τιμούν τη θάλασσα γι αυτό το δώρο που τους χαρίζει και κάθε χρόνο στις 6 του Ιούλη διοργανώνουν τη γιορτή του μυδιού, προκειμένου να γιορτάσουν την πλούσια τοπική παραγωγή. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.mountathosarea.org