Υλικά:
Για 2 λίτρα γάλα
2 λίτρα νερό
250 γραμμάρια φασόλια σόγιας
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά γάλα σόγια όλη την οικογένεια! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή!
Για την προετοιμασία
Μουσκεύουμε τα φασόλια σόγιας σε νερό για όλη τη νύχτα, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 με 3 ώρες. Τα φασόλια μας είναι έτοιμα όταν εμφανίζονται πάνω στο νερό φουσκάλες.
Τα μουλιασμένα φασόλια μέσα στο νερό αφού περάσουν οι ώρες θα γίνουν κάπως έτσι:
Βάζουμε τα δυο λίτρα νερό να βράζουν. Χωρίζουμε τα φασόλια σόγιας σε τρία μέρη και χτυπάμε στο μπλέντερ μας με 600 ml νερό που βράζει:
Ρίχνουμε τον πολτό μας από τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα και τον βάζουμε να βράσει.. Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει χρονομετρούμε 8 λεπτά ακριβώς.
Προσοχή γιατί όταν βράζει ο πολτός βγάζει πολύ αφρό, θα αφαιρείτε τον αφρό με ένα κουτάλι και θα ανακατεύετε τακτικά.
Ετοιμάζουμε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι.
Αφού περάσουν τα 8 λεπτά ρίχνουμε το γάλα στο τουλουπάνι. Μαζεύουμε τις άκρες του και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή ένα ποτήρι για να βγάλουμε όσο περισσότερο γάλα μπορούμε:
|
Αφήνουμε το γάλα μας να κρυώσει και αν θέλουμε του προσθέτουμε γεύσεις λευκή ή καστανή ζάχαρη, κακάο, βανίλια. Χύνουμε σε μπουκάλια λίτρου για γάλα και τοποθετούμε στο ψυγείο.