Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 λεπτά εσκαλόπ
Μισή κουταλιά αλεύρι
10 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Λίγο κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρ
Για τον πουρέ κουνουπιδιού
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
Εύκολο πιάτο με γρήγορη εκτέλεση για εργαζόμενες νοικοκυρές!
Κόβουμε σε κομματάκια τα εσκαλόπ, τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με βούτυρο και αφήνουμε να ροδίσει από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με κονιάκ. Βγάζουμε τα εσκαλόπ από το τηγάνι και βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει μια βράσει περιχύνουμε τα εσκαλόπ. Τέλος σερβίρουμε τα εσκαλοπ με τη σάλτσα τους και τον πουρέ από κουνουπίδι.
Για τον πουρέ κουνουπιδιού
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση. το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά σε ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε το κουνουπίδι με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.