Υλικά:
Για 4-6 άτομα
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
50 ml irish cream τύπου Baileys
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
50 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Γλυκά τρουφάκια με απαλή γεύση για όλη τη παρέα
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λικέρ με την κρέμα να πάρει βράση για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα. Αφήστε αρκετές ώρες να παγώσει το μείγμα. Πλάθουμε τις τρούφες με ένα κουταλάκι και τις ρίχνουμε μέσα στο κακάο.