Παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και ζυμήθρα ‘Ηπειρος με μόνο 1% λιπαρά

by sidagi.gr
737 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κύβουςΠαπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και ζυμήθρα 'Ηπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 συσκευασία παπαρδέλες
1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για σερβίρισμα
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και χορταστικό πιάτο για όλες τις ώρες

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
Στη συνέχεια βράζουμε τις παπαρδέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνουμε. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τις παπαρδέλες και πασπαλίζουμε με ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips
Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό αλλά όχι βοδινό.
Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα