Υλικά:
Για 4 άτομα
300 – 400 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
600 γραμμάρια κιμά
600 – 800 γραμμάρια ψιλοκομμένο ντοματάκι
20 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
250 γραμμάρια Στραγγιστό γιαούρτι Μεβγάλ 10% ή 2%
3 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα Μεβγάλ για το γκρατινάρισμα
Εκτέλεση:
Ένα λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί και το βασιλικό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε το μαϊντανό και αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και τοποθετούμε τα μισά ζυμαρικά. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και βάζουμε μετά και τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το Στραγγιστό γιαούρτι Μεβγάλ, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση των ζυμαρικών.
Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη Κεφαλογραβιέρα Μεβγάλ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου δεκαπέντε λεπτά μέχρι να ροδίσει το παστίτσιο.