Κοτόπουλο με ρύζι και σέλερι

by sidagi.gr
611 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
Τα συκωτάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένo σε κύβους
6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο κομμάτια
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε και το κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.

Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νεράκι.
Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάζεται τους χυμούς του, το ρύζι και τα συκωτάκια.

Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.

Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
Δοκιμάστε τη συνταγή με σπιτικό ζωμό κοτόπουλου για περισσότερη γεύση.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα