Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρου
280 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
112 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2/3 φλιτζάνιου φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Απολαυστικά και μυρωδάτα cupcakes με επικάλυψη από κρέμα φυστικοβούτυρου
Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Έπειτα ρίχνουμε στο σοκολατένιο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια και γεμίζουμε με το μείγμα 3/4 σε κάθε φορμάκι. Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρου
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το απαλό χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και καλύπτουμε ομοιόμορφα τα cupcakes.