Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκού κρασιού
1⁄2 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με έντονο άρωμα για όλες τις ώρες
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.
Κατόπιν αλευρώστε τα. Ετοιμάστε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού το λάδι είναι πολύ ζεστό βάζετε το χαλούμι στο τηγάνι – η κάθε πλευρά θέλει 1 λεπτό για να μαγειρευτεί, ώστε μέχρι να βάλετε και το τελευταίο κομμάτι, είναι ώρα να γυρίστε το πρώτο.
Πρέπει να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια κόβετε το κολοκυθάκι σε φέτες και το τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνετε να στραγγίξει σε απορροφητικό χατί κουζίνας.
Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Μισοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.
Αδειάστε το ζεστό νερό. Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά, βάζετε σε ένα μπολ με το χαλούμι, κολοκυθάκια και την σάλτσα.
Σερβίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.