Υλικά:
Για 4-6 άτομα
170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τσιπ (περίπου 1 φλιτζάνι) ή χοντροκομμένα γλυκόπικρη σοκολατάκια
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε 8 κομμάτια
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι + 1 /4 κουταλιού σκούρο ρούμι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Απολαυστικά μπράουνις με έντονο άρωμα ποτού για όλες τις ώρες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και να κανονίσουμε μια σχάρα στη μέση. Ετοιμάζετε ένα ταψί με διαστάσεις 30 x 40 με αλουμινόχαρτο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνουμε σε χαμηλή εστία ανακατεύοντας.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ρούμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά με τη σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 20 λεπτά.
*Η συγκεκριμένη συνταγή δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά λόγω του ποτού που περιέχει.