Κοτόπουλο με σως γιαουρτιού και παρμεζάνα

by sidagi.gr
679 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
2 κουταλιές μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη και σκόρδο λιωμένο
0,25 γραμμάρια σαφράν διαλυμένο σε νερό
λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 κούπα καφέ πράσινο τσίλι
Αλάτι
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
10 κάψες κάρδαμο
1½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Για τη σως γιαουρτιού
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο σκόνη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα πρόταση για το μεσημεριανό σας γεύμα  με απλά υλικά

Για το κοτόπουλο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το κάρδαμο και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 6 λεπτά  μέχρι να ξανθύνουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλάκια από το μείγμα τζίντζερ με σκόρδο, το μπρόκολο, ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους, αλάτι, τη κόκκινη πάπρικα, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το γάλα, το σαφράν διαλυμένο σε νερό, μία κουταλιά της σούπας νερό, λίγα φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα, λίγο φρέσκο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες τζίντζερ, λίγο πράσινο τσίλι.

Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με ασημόχαρτο να βράσει για 35 λεπτά  και όταν βράσει τη κατεβάζετε από τη φωτιά.

Για τη σως γιαουρτιού
Σ’ ένα μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος,προσθέτετε το γιαούρτι και μία κουταλιά κάρδαμο καθώς και μία κουταλιά από το νερό του ρυζιού που βράζει.
Ανακατεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σως γιαουρτιού και τριμμένη παρμεζάνα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα