Blueberry peach crumble

by sidagi.gr
903 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια μύρτιλλα, πλυμένα
4 φλιτζάνια ροδάκινα, καθαρισμένα
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι (λιγότερο ή περισσότερο σε γεύση, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μούρα και το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (για πάχυνση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αντί ταπιόκα)

Για την επικάλυψη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κ. σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση:

Ζουμερό γλυκό με κόκκινα φρούτα και υπέροχο άρωμα για όλες τις ώρες

Για  τη γέμιση
Τοποθετούμε τα  μύρτιλλα με τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα με τη ζάχαρη και αφήνετε για 30 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε τη ζύμη με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.

Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα  να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα