Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια πένες
200 γραμμάρια φέτα
2 μεγάλες ντομάτες
3 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο αγγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λίγες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
Μια διαφορετική ιδέα για την παραδοσιακή σαλάτα
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι τις 4 φέτες μπέικον μέχρι να μαραθούν περίπου 5 λεπτά.
Βράζουμε τις πένες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Την ίδια ώρα κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τη φέτα και τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Προσθέτουμε στο μπολ τις πένες, το μπέικον, τις ελιές και την κάπαρη. Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε.