Υλικά:
Για 1 άτομο
4 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 φιλέτο κοτότοπουλο στήθος
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και υγιεινό σάντουιτς για όλη την οικογένεια
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Για το φιλέτο κοτόπουλο το βάζουμε στον γκριλ του φούρνου και το ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφού ψηθεί το κόβουμε σε 2 φέτες. Ανοίγουμε δύο φέτες ψωμί του τοστ και τις αλείφουμε με το πέστο, βάζουμε από ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο, βάζουμε από 2 φέτες ντομάτας και κλείνουμε. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο σάντουιτς.