Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία ζυμαρικά ριγκατόνι
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
½ ματσάκι βασιλικό
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη με λίγο νεράκι για να διατηρηθούν μαλακά.
Αρχικά βάζουμε 2 πράσινες πιπεριές και 2 κόκκινες πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε και αυτές και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζουμε.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα λιώνουμε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό, 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τα λαχανικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.