Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 καρότο τριμμένο
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
Χυμός από μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα καρύδια
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο ορεκτικό για να τρατάρετε την παρέα σας
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι, το στύβουμε και χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το καρότο, το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.