Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ματσάκι από σπανάκι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
σκόρδο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πλάκα τυρί φέτα
2-3 φύλλα δυόσμου
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
2 μεγάλες γαρίδες
λίγο κρασί λευκό
λίγο ούζο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες
Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο αλάτι και στο πιπέρι. Τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι και της σβήνουμε με ούζο και λευκό κρασί.
Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι σπανάκι με ελαιόλαδο, ντομάτα, σκόρδο και μοσχοκάρυδο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τη φέτα με ρίγανη.
Επίσης, σοτάρουμε μια αλεσμένη ντομάτα και ρίχνουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες.
Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε μία στρώση σπανάκι, μία στρώση με φέτα και ντομάτα. Φτιάχνουμε άλλη μία στρώση σπανάκι φέτα και στο τέλος βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες.
Στολίζουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες, τα ντοματίνια και 2 ή 3 φύλλα σοταρισμένο δυόσμο. Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας.