Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο ώριμα – αποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φέτα θρυμματισμένη
Μαϊντνό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Χορταστική και γευστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Κόβετε το αβοκάντο στη μέση και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε το κουκούτσι, “καρφώνετε το μαχαίρι πάνω στο κουκούτσι, το τραβάτε προς τα έξω και το αφαιρείτε. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι σκάβετε το αβοκάντο εσωτερικά για να βγει από το περίβλημά του.
Ανακατέψτε το αβοκάντο, φέτα, τη ντομάτα, το μαϊντανό.
Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι, αλάτι. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο και χυμό λάιμ και σερβίρετε.