Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 1/2 κιλά πατάτες (περίπου 4 μεγάλες), καθαρισμένες και ψιλοτριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και τέσσερα
2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους – ασπράδια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Τυρί
Ζαμπόν
Αγγουράκι τουρσί
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!
Γεμίζετε ένα μεγάλο ταψί με 2 στρώσεις από απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χρησιμοποιώντας τη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη τρίβετε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Αφού τις τρίψετε μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίξουν.
Χρησιμοποιώντας τα δύο χέρια σας, πιέστε το μείγμα πατάτας έντονα, για να βγάλετε την περιττή υγρασία και αφήνετε 1 λεπτό να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και τους κρόκους αυγών και ανακατεύετε.
Συγχρόνως στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γυαλίσουν και να αποκτήσουν απαλές κορυφές.
Ενώνετε με μια σπάτουλα τα ασπράδια με το μείγμα πατάτας και ανακατεύετε απαλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρολάκι ρίχνετε το ηλιέλαιο και αφήνετε να ζεσταθεί.
Με τα χέρια σας και με ένα κουτάλι μεγάλο παίρνετε ένα ένα το μείγμα και φτιάχνετε τις κυκλικές φωλιές.
Ρίχνετε τις φωλιές 3 – 3 ή όσες χωράει το τηγάνι σας και τηγανίζετε για μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6 με 8 λεπτά.
Αφαιρείτε με μια τρυπητή σπάτουλα και τοποθετείτε στο τηγάνι με το απορροφητικό χαρτί.
Γαρνίρετε με ζαμπόν και τυρί με αγγουράκι τουρσί.