Υλικά:
Για 4-6 άτομα
170 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για την καραμέλα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος για την καραμέλα
θαλασσινό αλάτι
κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μόνοι σας σοκολατένια νομίσματα με ελάχιστα υλικά και πολύ φαντασία
Σε μπέν μαρί βάζουμε την σοκολάτα σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να λιώσει). Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και σε μέτρια προς χαμηλή εστία λιώνουμε την ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει.
Προσέχουμε το τηγάνι να μην καεί η καραμέλα, όταν λιώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος προσεκτικά γιατί θα φουσκώσει η καραμέλα και ανάβουμε την εστία στην υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, αμέσως αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια γκανάζ.
Με μια κουταλιά του γλυκού παίρνουμε μια – μια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε τους σοκολατένιους κύκλους. Παίρνουμε το θαλασσινό αλάτι και ρίχνουμε ελάχιστο πάνω από κάθε σοκολατάκι.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μια μεμβράνη πάνω από τα σοκολατάκια και καλύπτουμε με ένα άλλο ταψί και τα πατικώνουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο τα ρίχνουμε στη σακούλα που έχουμε το κακάο και είναι έτοιμα.