Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
1 1/2 φλιτζάνι (325 ml) νερό
1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βότκα
Εκτέλεση:
Δροσερό και γευστικό σορμπέ με απλά υλικά
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα να βράσουν με το νερό, αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 8 – 10 λεπτά. Κατεβάζουμε απ’ την εστία και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα με το δαμάσκηνο σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει και να διαλυθεί σε μικρά κομματάκια.
Βάζετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το βγάζετε απ’ το ψυγείο και ρίχνετε τη βότκα, το βάζετε στη παγωτομηχανη και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
Διαφορετικά τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6 ώρες ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για 4 -5 φορές.