Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 κουτί τόνο
Ελιές πράσινες
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβα
5 φύλλα μαρουλιού κομμένα σε λεπτές φέτες
Ελιές μαύρες
Μερικά φιλετάκια αντζούγιας
Λάδι
Ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό τραπεζι
Πλένουμε και κόβουμε σε όγδοα τις ντομάτες. Συνεχίζουμε και κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε λάδι,ξίδι,αλάτι και πιπέρι.
Ρίοχνουμε στην σαλατιέρα με το σκόρδο και βάζουμε μέσα τις ντομάτες, το μαρούλι, το καλαμπόκι, την πιπεριά κομμένη σε κρίκους, τον τόνο κομματιασμένο,τις ελιές.
Τέλος, προσθέτουμε τα φιλετάκια αντζούγιας και ρίχνουμε από πάνω λαδόξιδο και σερβίρουμε.