Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
λίγο τριμμένο μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
1 μικρό λάχανο
3 μήλα πράσινα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κομματάκια πράσινου μήλου
Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε στη μέση τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε τη μαύρη ζάχαρη και ρίχνουμε τα μήλα και το λάχανο.
Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5′ και σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί.
Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20′ περίπου, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το λάχανο για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Αν στεγνώσει το μείγμα, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές νερό.
Όταν μαλακώσει το λάχανο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.