Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
75 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού πολτός ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή Μαδέρα
4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος εμπορίου
Αλάτι- πιπέρι
1 τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φύλο δάφνης για άρωμα
Εκτέλεση:
Απολαύστε τα με τυρί παρμεζάνα, ντομάτα και κρασί
Βάζουμε το ζουμί να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα(προς το ανοιχτό καφέ).
Προσθέτουμε τότε το ζεστό ζουμί, ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει, εν συνεχεία το κρασί, τη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.
Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και τη σάλτσα από πάνω.