Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό ντομάτε φρέσκιες τριμμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
1 κιλό καλαμαράκια
3/4 φλυτζανιού φυτική μαργαρίνη λιωμένη ή φυτικό λάδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Πλούσιο ορεκτικό με άρωμα θαλασσινών στη κουζίνα σας
Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.
Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με νηστίσιμο ψωμί με ελιές.