Πουρές από φασόλια

by sidagi.gr
746 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα σόγιας χλιαρό
1 πακετάκι μικρό φυτική μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε τον πουρέ με το αγαπημένο σας γεύμα

Καθαρίζετε τα φασόλια και τα βάζετε από το βράδυ σε νερό να μουσκέψουν. Την άλλη μέρα, τα πλένετε καλά μέσα σε τρυπητό και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο χονδρό αλάτι να βράσουν καλά για περίπου 45 λεπτά.
Ρίχνετε λίγα- λίγα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα περνάτε ζεστά από τη μηχανή του πουρέ ή το μύλο των χορταρικών.

Βάζετε το πουρέ σε καθαρή κατσαρόλα, του ρίχνετε ελάχιστο αλατοπίπερο και λίγο- λίγο το χλιαρό γάλα σόγιας.

Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Στο τέλος, ρίχνετε και τη φυτική μαργαρίνη, δουλεύετε γρήγορα -γρήγορα τον πουρέ με την κουτάλα και όταν λιώσει το βούτυρο, κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα