Υλικά:
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια καπνιστό σκουμπρί
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
1 μικρή ρίζα φινόκιο
500 γραμμάρια πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας βότκα ή τσίπουρο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση:
Σαλάτα με καπνιστό ψάρι και σος μαγιονέζας…
Πλένουμε τις πατάτες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι, μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε για 50 λεπτά.
Μόλις βράσουν, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις καθαρίζουμε και όσο ακόμα είναι ζεστές τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Αμέσως μετά, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το καπνιστό σκουμπρί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τον άνηθο, την κάππαρη, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη βότκα.
Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τις πατάτες, το φινόκιο και το σκουμπρί, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που φτιάξαμε με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.