Μπακαλιάρος στο φούρνο

by sidagi.gr
751 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι
μαϊντανός και άνηθος
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμός από 3 φρέσκες ντομάτες
1 κούπα χυμό λεμονιού
πιπέρι

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε το με ρυζάκι, ταιριάζει φοβερα

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
Τοποθετούμε σε ταψί το μπακαλιάρο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει μετά απο 15 λεπτά δηλαδή.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα