Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια φάβα
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα ελιές σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε κύβους
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και απολαμβάνετε
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε τα καρότα και τη φάβα. Την ξαφρίζουμε καθώς βράζει και όταν μαλακώσει και αρχίσει να χυλώνει της προσθέτουμε αλάτι και την ανακατεύουμε τακτικά βράζοντας τη για 20 λεπτά περίπου.
Όταν γίνει την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής, χαμηλώνουμε την φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για δύο με τρία λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Αδειάζουμε την φάβα μας σε ένα ταψί και τη στρώνουμε.
Μόλις κρυώσει λίγο και αρχίσει και δένει καλά, της ρίχνουμε το κρεμμυδάκια, τις ελιές και αν θέλουμε λίγη ρίγανη. Την σερβίρουμε στα πιάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Σερβίρουμε με σπιτικό ψωμί.