Υλικά:
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 -8 πορτοκάλια καθαρισμένα από την σάρκα τους
Εκτέλεση:
Αμερικάνικα μπράουνις για ένα γεμάτο και γευστικό πρωινό
Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Κόβουμε τα καπάκια από τα πορτολάλια και με ένα λεπτό μαχαιράκι αφαιρούμε την σάρκα των πορτοκαλιώ, με ένα κουταλάκια γεμίζουμε τα πορτοκάλια μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.