Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μεγάλο αβγό
1 κουταλάκι σάλτσα worcestershire
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι τσαγιού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλάκι τσαγιού αντζούγια σπασμένη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο και ηλιέλαιο (μισό – μισό)
2 μέτρια μαρούλια
2-3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα Lay’s Στο Φούρνο θρυμματισμένα για τη σαλάτα (αντί για κροτον)
Εκτέλεση:
Η σαλάτα ξαφνικά θα αποκτήσει ενδιαφέρον ακόμα για τα παιδιά
Βάλε τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολ. Ρίξε στο ίδιο μπολ τη σάλτσα worcestershire (μπράβο σε όποιον μπορεί να την προφέρει σωστά!), το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και την αντζούγια (ναι η πραγματική Caesar’s είναι με αντζούγια). Χτύπα όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν είναι πηχτό το μείγμα αραίωσε με λίγο νερό.
Καθάρισε τα μαρούλια, τοποθέτησε τα σε ένα μπολ, ρίξε τη σος (δες με το μάτι πόσο χρειάζεται), ανακάτεψε και πρόσθεσε την παρμεζάνα. Τέλος, αντί για κρουτόν, ρίξε Lay’sΣτο Φούρνο (αν τα τρίψεις με σκόρδο πριν θα είναι σούπερ!!).
Για περισσότερες συνταγές: http://www.facebook.com/LaysGreece