Λαχματζούν με κιμά και ντομάτα

by sidagi.gr
1,7K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση
5 κουταλιές της σούπας φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές
3 κ. γλυκού μπούκοβο
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
άνηθο, μαϊντανό
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Για τη ζύμη
1 πρέζα αλάτι
λίγο νερό
500 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη

Εκτέλεση:

Μοιάζει πολύ με πίτσα μπάρμπεκιου αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμη

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς  ανοιχτή για περίπου 5 λεπτά.

Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα