Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 κυδώνια με την φλούδα και χωρίς τα κουκούτσια πολύ καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσίπουρο
2 μεγάλα ξύλα κανέλλας
Εκτέλεση:
Εύκολο λικέρ με έντονο άρωμα!
Πρώτος τρόπος
Σε ξύλο κοπής κόβετε τα κυδώνια σε κομμάτια και τα βάζετε μέσα σε ένα φαρδύ βάζο, κατόπιν προσθέτετε την ζάχαρη τα ξύλα κανέλλας, και το τσίπουρο.
Αφήνω 20 μέρες σε δροσερό μέρος να ωριμάσουν και το ανακατεύετε κάπου-κάπου για λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν περνάτε από τουλπάνι και σουρώνετε σ ένα μπουκάλι, και είναι έτοιμο.
Δεύτερος τρόπος
Βάζετε τα όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετείτε μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων και τα ψήνετε για 6 λεπτά, αν δείτε πως δεν έχουν μαλακώσει τα κυδώνια συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά.
Κατόπιν περνάτε από τουλπάνι και σουρώνετε σ ένα μπουκάλι, και είναι έτοιμο.
Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο λικέρ με… Γλυκό του κουταλιού κάστανο!!