Δίχρωμα κεκάκια

by sidagi.gr
780 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κακάο κοσκινισμένο
125 γραμμάρια  βούτυρο
170 γραμμάρια  ζάχαρη
3 αυγά
110 γραμμάρια  γάλα φρέσκο

 

Εκτέλεση:

Ότι πρέπει για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ!

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι και τα χτυπάμε με το φτερό ή σε ένα μπόλ με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά από λίγο το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Μοιράζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια για κεκάκια.

Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.

Απογεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με γλάσο της αρεσκείας μας.

Ταιριάζει πάρα πολύ με γλάσο πορτοκάλι για να φτιάξουμε τη διχρωμία!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα