Υλικά:
Για 6-8 άτομα
½ φλιτζάνι μαϊντανό
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κιλό χταπόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Λαχταριστοί μεζέδες από χταπόδι! Για όσους νηστεύουν και όχι μόνο
Επιλέγουμε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι. Στη συνέχεια βράζουμε το χταπόδι 45 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.
Το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Πλάθουμε ανακατεύοντας σιγά- σιγά την φρυγανιά.
Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.