Υλικά:
Για 4-6 άτομα
8 μεγάλα ρόδια για περίπου 1 λίτρο χυμό ροδιού
800 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μόνη σας γρεναδίνη εύκολα και γρήγορα
Για το καθάρισμα των ροδιών
Αρχικά, ρίχνουμε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβουμε το ρόδι στα δύο και τα βάζουμε στο μπολ, το αφήνουμε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάμε με τα δάχτυλα μα τη σκληρή φλούδα του ροδιού.
Αφού το καθαρίσουμε όλο, πετάμε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ μας και στραγγίζουμε το ρόδι!
Στη συνέχεια στύβουμε τα ρόδια και περνάμε το χυμό τους από λεπτό σουρωτήρι.
Τον βάζουμε σε ένα κατσαράλακι με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν (ανακατεύοντας στην αρχή) και, αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα.
Αφού το σιρόπι δέσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
Περιμένουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα δοχεία.