Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/4 κούπας ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γραμμάρια φετουτσίνι
1/4 κούπας λάδι
4 φέτες σολομό (800 γραμμάρια)
2 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
16 ντοματίνια, χωρισμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Πασπαλίζετε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε!
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φετουτσίνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σ’ ένα πυράντοχο σκεύος. Ζεστάνετε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τις φέτες του σολομού για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Πάρτε τις με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τις από το λίπος και αραδιάστε τις επάνω από τα φετουτσίνι.
Στο τηγάνι βάλτε και σοτάρετε το σκόρδο, προσθέστε τα ντοματίνια, πασπαλίστε τα με αλάτι και σοτάρετέ τα, να μαραθούν, περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε το τζίντζερ, ανακατέψτε κι αδειάστε τα ντοματίνια επάνω από τα κομμάτια του σολομού. Μέσα στο τηγάνι, ρίξτε το κρασί και βράστε, ώσπου να μείνει το μισό.
Προσθέστε το ζωμό και βράστε να μείνει πάλι η μισή ποσότητα. Ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο, να λιώσει.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με τη σάλτσα το σολομό. Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο, στους 200 βαθμούς και ψήστε το φαγητό 15 λεπτά, να ζεσταθεί καλά.