Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2-3 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού
400 γραμμάρια ντοματίνια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
λίγη ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
1 κιλό σουπιές
700 γραμμάρια φασόλια πράσινα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση:
Πλούσιο και θρεπτικό πιάτο!
Καθαρίζουμε και πλένουμε και στραγγίζουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, το σέλινο, τους κόκκους του πιπεριού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε, μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά και μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Βάζουμε το μαϊντανό και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται αλατοπίπερο.