Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 λίτρα νερό
2 σκελίδες σκόρδο
20 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 πράσο
30 γραμμάρια πελτέ τομάτας
2-3 σαφράν
Εκτέλεση:
Ζεστή και χορταστική σούπα βελουτέ με πατάτα και σαφράν
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, πλένουμε το πράσο και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Λιώνουμε το βούτυρο στην χύτρα. Προσθέτουμε τους κύβους του πράσου, του κρεμμυδιού και του σκόρδου που το έχουμε τρίψει.
Τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε, βάζουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το σαφράν.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια και τις ρίχνουμε μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά ή για 11 σε χύτρα.