Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
4 κουταλιές της σούπας λικέρ περγαμόντο
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
1 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
4 κρόκοι αβγών
80 γραμμάρια κορν φλάουρ
60 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
1 κλωναράκι βανίλια ή στικ σε σκόνη
Λίγα βατόμουρα τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Μπορείτε να φτιάξετε εκλεράκια, σου και τούρτες
Βάζετε τις σταφίδες σε ένα γυάλινο μπολ και ρίχνετε από πάνω λίγο λικέρ περγαμόντο και ανθόνερο. Τις αφήνετε να τραβήξουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης.
Ανακατεύετε κι αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπάτε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τους κρόκους και τα αβγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνετε λίγη ποσότητα στα αβγά κι ανακατεύετε ζωηρά. Μεταφέρετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, το γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο και τέλος τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτοντας και τις σταφίδες στραγγισμένες κι ανακατεύοντας άλλη μια γύρα να πάνε παντού.
Διακοσμούμε με βατόμουρα ή φαμπουάζ.